Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Hallituksella menee kohtuullisesti

Tässä vaiheessa vaalikautta hallituksen TSN Gallupin mielipidetutkimuksessa saama tulos on ihan kohtuullinen. Huomattavinta oli ehkä Juha Sipilän suosion lasku, mutta näinhän pääministereille tapaa käydä. Keskustassa Sipilää kuitenkin edelleen kovasti, joskin entistä vähemmän fanitetaan. Omien suosio on  Sipilän aseman kannalta tärkeintä.

Ulkoministeri Soinin suosiolukemat ovat tyssähtäneet paikalleen.

Suosiokisan voittaja on valtiovarainministeri Petteri Orpo. Porvariston maltillinen charmi puree. Tuossa arviossa pääpaino on laatusanassa.

Vaikuttavatko napamiesten suosioarviot itse puolueiden kannatukseen? Ehkä, ainakin niiden äänestäjien osalta, joille henkilöt ovat politiikassa tärkeimpiä.

Opposition porukoissa Vihreät pärjäsivät parhaiten. Saa nähdä millainen vaikutus pj-sotkulla sitten on.

Sdp:n oppositio politiikka näytti sykähdyttävä vähemmän kuin hallituksen politiikka, mutta suunta on ylöspäin.

Hallituksen onnistumista piti hyvän tai melko hyvänä 23%, Sipilän 27%, Soinin 27%, Orpon 36% ja Vihreiden 29%, Sdp 21 %

Lähde: http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005023007.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin,
kohtuullinen näyttäisi olevan jaetulla kolmanneksi huonoimmalla sijalla 2011 alkaneista mittauksista.

Kyllä Sipilä on ihan omilla toimillaan onnistunut suosiotaan pudottamaan pelkän näin pääministereille tuppaa käymään -arvion lisäksi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Montakos mittausta tällä välin on ehditty tehdä? Ettei vain olisi näitä uutisointeja, joissa kahden joukkueen kilpailussa kirjoittajan oma joukkue tuli komeasti toiseksi mutta vastustajan jäi toiseksi viimeiseksi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tupla, pahoittelut kämmäyksestä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Eiköhän tuossa ole TNS Gallup Oy:n tekemät tutkimukset aiheesta, nämä ovat vertailukelpoisia. Tai sitten kyse on Helsingin Sanomien salaliitosta yhdessä muun median kanssa hallitusta vastaan - kukin päättäköön itse.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Pääministeriin on ehditty tutustua paremmin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Onhan se hyvinkin kohtuullista, että tällaista hallitusta ja sen pääministeriä kannattaa alle 30 % kansalaisista. Missä vastaan tulee kohtuuttoman raja? Ehkä siinä 10 % paikkeilla. Jo paljon ennen sitä vastaan tulee uusien vaalien raja.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Siinä vaiheessa kun hallituspuolueiden yhteen laskettu kannatus sukelsi alle 50% menee se kohtuuttomuuden raja. Varsinkin silloin, kun yritetään lyhyessä ajassa runnoa isoja muutoksia läpi, kuten tämä nykyinen hallitus tekee, tai yrittää tehdä, mutta lait vähän sotkee kuvioita.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Se näyttää olevan tuon HS:n kirjoituksen kanssa siten miten sitä luetaan.

Keväällä 2015 pääministeri Alexander Stubb (kok) sai vähintään melko hyvän arvosanan 23 prosentilta kansalaisista. Hänen aikaansaannoksiinsa oltiin siis vielä tyytymättömämpiä kuin Sipilän työhön.

Nyt kuitenkin Sipilän kannatus on korkeampi kansalaisten silmissä kuin mitä oli Stubbin keväällä 2015. Toki tuo lukema Sipilän kohdalla voi vielä laskea tuosta. Merkille pantavaa on kuitenkin, että omien eli keskustalaisten keskuudessa kannatus on suhteellisen korkea, vaikka tuokin luku on hiukkasen pudonnut. Miksi kokoomus on sitten PS:n kanssa hallituksessa, kun noiden puolueiden kannattajien mukaan hallituksen toimien kannatus on alhaisempi?
Ilmeisesti vastaus tuohon kysymykseen lienee se, kun parempaakaan hallituksen kokoonpanoa ei ollut aikaan saatavissa.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

"Ilmeisesti vastaus tuohon kysymykseen lienee se, kun parempaakaan hallituksen kokoonpanoa ei ollut aikaan saatavissa." Tästä olemme samaa mieltä. Rinne kieltäytyi hallitusyhteistyöstä kokoomuksen kanssa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jaa, enpä ole huomannut, että Kokoomus olisi yhteistyötä koskaan tarjonnutkaan. Se on etsinyt oman politiikkansa toteuttajakaveria ja Sipilä oli siihen tehtävään paras mahdollinen, vieläpä halukas ja se näkyy.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Viljo, kyllä mielestäni Katainen pesee tuossa yhteistyötarjouksessa Sipilän mennen tullen ja joka suhteessa.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Eiköhän tuo ennakkoviesti ollut selvä http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/rinne-... . Nyt kai tuo yhteistyö taas sopisi. Tietysti se olisi kokoomukselle helpompaa Harakan kanssa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Saapa nähdä, mitä tapahtuu huhtikuun kehysriihessä. VM:n tuore katsaus on enemmän vm-ministeri Orpon kuin pm Sipilän linjoilla.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Hyshys, kunnallisvaalit tulee.. ;-)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Selvää on, että jos demarit olisivat hallituksessa kok. sijaan niin kepun ikiaikainen unelma maakuntamallista ei olisi toteutunut, ainakaan tässä muodossa kuin nyt, eikä sote-uudistusta toteutettaisi kärkenään yksityistäminen, julkisen terveydenhuollon alasajon kustannuksella. Voidaan todeta Sipilän hallituksen alkuperäinen ohjelma "pakkolakeineen oli kaikkien aikojen "lehmänkauppa" ja se todellisuus alkaa pikkuhiljaa valjeta myös tavallisille kansalaisille. Persujen roolista hallituksessa on turha puhua, sitä kun ei edes ole olemassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset