Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Yle, Sipilä ja vapaa tiedonvälitys

Jos tämä on totta, niin Ylen johdossa on irtisanottavia http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sk-paaministeri-sipila-vaiensi-ylen-terrafame-uutisoinnissa/6191984 .  Johdon käsky vaieta Sipilään kohdistuvista epäilyistä tekee valtio-omisteisesta Ylestä epäluotettavan ja sitä Suomen maine vapaimman tiedotuksen maana ei kestä. Ylen luotettavuus on kyseenalaistunut uutiskanavana ja yhteiskunnallisen keskustelun välineenä. Yleisradiolla on oma hallintoneuvostonsa täynnä poliitikkoja. Nyt konsulit valvokaa!

 

Huom!  Blogi ei ota kantaa Sipilän toimiin Terrafamen osalta, se on jo selvityksessä. Ylen johdon Sipilältä saamaa palautetta sen sijaan voi pitää painostamisena ja siten pääministeri arvovallalle täysin sopimattomana. Tästä tuli ainakin tahra Sipilän kylkeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kekkosslovakian tuulet puhaltelevat -70 luvulta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sipilä on ottanut oppia Venäjän tiedotuspolitiikasta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sipilä kaipaa tänne uutta radio Jerevania.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Niin olisi sanonut, että "Saatanan Tunarit" ja, oli joskus oikeassakin.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kun asia pitkittyy, se mutkistuu, pitää tässäkin paikkansa.

Tuo SK:n uutinen ei ainakaan lisää luottamusta, kun samaan aikaan
media ei omasta mielestään ole saanut tyhjentävää selvitystä pääministerin sidonnaisuuksista,vaikka ilmoitukset muodollisesti täyttävät vaatimukset.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sipilällähän on munaa! :)

En mä Sipilää niinkään ihmettele, se nyt on selvä että on ottanu kaaliin ylen uutisointi.

Se mikä tässä asiassa on merkittävää on ylen toiminta, ei Sipilän toiminta. Yle on nyt osoittanut, että Kekkosen aika on edelleen vallalla. Vapaata tiedonvälitystä ei edelleenkään ylellä harrasteta.

Yleen nyt varmaan rapisee monen muunkin luottamus, Sipilänhän pitäisikin ruikuttaa, mutta ei se saisi vaikuttaa uutisointiin. Täysin rähmällään on yle edelleen poliitikkojen edessä.

Sitten joku vielä ihmettelee, että miksi joku lukee näitä MV-lehtiä, juuri tällainen toiminta on omiaan antamaan virtaa noille ns. vaihtoehtomedioille.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Toimittajat ovat nähtävästi erittäin merkittävän jutun jäljillä koska Sipilä hermostui noin kovasti. On erikoista, että Sipilä alkoi häiriköidä Yleä lukuisilla tekstiviesteillä jopa yömyöhään asti. Yksi toimittajakin ehti saada varoituksen. Säälittävää, Sipilä ja Ylen johto. Häpäisitte itsenne. Päivän SK.

Toivotaan että muualla toimittajat alkavat oikeasti selvitellä Sipilän toimia Terrafamen rahoituksen tiimoilta, koska Ylessä se estettiin. Eduskunnan oikeusasiamies tuskin tekee muuta kuin pyytää Sipilältä kirjallisen selvityksen. Asiassa kannattaa selvittää ehdottomasti, onko virka-asemaa käytetty väärin.

Marko Parkkola

Olikos tavan kansalaisella oikeus tehdä rikosilmoitusta ministerin virka-asioihin liittyvästä toiminnasta? Tässä olisi selvät perusteet poliisin tutkia asiaa.

Rikoslaki
Virkarikoksista

7 § (12.7.2002/604)

Virka-aseman väärinkäyttäminen

Jos virkamies hankkiakseen itselleen tai toiselle hyötyä taikka aiheuttaakseen toiselle haittaa tai vahinkoa

1) rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa osallistuessaan päätöksentekoon tai sen valmisteluun tai käyttäessään julkista valtaa muissa virkatehtävissään taikka

2) käyttää väärin asemaansa käskyvallassaan tai välittömässä valvonnassaan olevaan henkilöön nähden,

hänet on tuomittava virka-aseman väärinkäyttämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Virkamies voidaan tuomita myös viralta pantavaksi, jos rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä.

8 § (8.9.1989/792)

Törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen

Jos virka-aseman väärinkäyttämisessä

1) tavoitellaan huomattavan suurta hyötyä tai

2) pyritään aiheuttamaan erityisen tuntuvaa haittaa tai vahinkoa tai

3) rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti tai häikäilemättömästi

ja virka-aseman väärinkäyttäminen on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, virkamies on tuomittava törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi sekä viralta pantavaksi.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Ei ministeri ole virkamies, eikä häneen sovelleta virkamieslakia.

PS: ks. perustuslaki ja ministerivastuulaki.

Ministeri tuomitaan valtakunnanoikeudessa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kyse ei ole virkamieslaista vaan rikoslaista. Ministeri on rikoslaissa tarkoitettu virkamies ja hän voi hyvinkin syyllistyä virka-aseman väärinkäyttöön. Se missä ministeri tuomitaan ja kuka tuomitsee, ovat eri asioita.

Perustuslaissa säädetään ministerisyytteen nostamisen edellytyksistä mutta perustuslaki ei ole rangaistussäännös vaan lisäksi edellytetään rikoslain virkarikoksia koskevan luvun säännösten rikkomista. Ns. ministerivastuulaissa säädetään prosessista.

Kuka tahansa voi tehdä tutkintapyynnön poliisille, jos on aihetta epäillä rikosta. Järkevintä olisi että esim. valtakunnansyyttäjä tsekkaisi julkisuudessa olleen jutun toimittajia ja määräisi tarvittaessa rikostutkinnan.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #40

Pasi,

kerro lainkohdat, johon viittaat. Kourassani on ko. laki; voin helposti tarkistaa.

En ole puhunut yllä valtakunnanoikeuden oikeudenkäynnissä sovellettavista lainkohdista mitään, nehän määrittelee tarkemmin valtakunnanoikeus itse, tapauksesta riippuen.

Valtakunnanoikeudessa asian käsittelyssä noudatetaan lain mukaan soveltuvin osin, mitä oikeudenkäynnistä rikosasioissa annetun lain ja oikeudenkäymiskaaren mukaan noudatetaan virallisen syyttäjän ajamassa rikosasiassa.Lain perusteluissa on pitkät rimpsut, myös mitä ei sovelleta.

Virkamies: "Virkasuhde on julkisoikeudellinen palvelussuhde, jossa valtio on työnantajana ja virkamies työn suorittajana." Ei ministeristä virkamiestä sillä tule, mitä lainkohtaa oikeudessa rikokseen sovelletaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #42

RL 40: 11 § 2-kohta, RL 40: 12.1 §. Ministeristä ei tule virkamiestä mutta häneen silti sovelletaan RL 40 luvun virkamiestä koskevia säännöksiä, vai mitä?

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #44

Pasi,

virkamiehiä syytetään käräjillä ja ministeriä valtakunnanoikeudessa; se oli tuossa alkuperäisessä kommentissani se pointti.

Se, mitä rikoslain pykäliä sovelletaan, riippuu tietysti - kuten sanottu - valtakunnanoikeudesta. Mutta eihän tästä meillä mitään erimielisyyttä ole.

Pitääkin kaivaa tapaus Juhantalo, omaksi opiksi.

---
PS: Tapaus Juhantalossa (29.10.1993) sovellettiin : RL 40: 1 § 1 mom, 10 § 1 mom, 20 § ja ministerivastuulain 7 § 3. kohta.

Tapaus Sipilä on kuitenkin hyvin erilainen.

Tulihan nyt perattua nämäkin jutut ;)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #45

Eihän me Heikki näistä riitaa saada aikaan;)

Itse pidän hyödyllisenä aina välillä selvittää näitä eri lakikysymyksiä joita täällä palstalla tulee eteen. Joutuu tsekkaamaan joko omalta "kovalevyltä" tieto on hävinnyt tai muuttunut. Tulee samalla päivitettyä muutokset.

Juhantalo on hyvä esimerkki ministerivastuusta. Muita mielenkiintoisia tapauksiakin on ollut, vaikka vastuuseen ei juuri ketään saatu: Jäätteenmäki, Lehtomäki ja nyt tuore esimerkki Berner, jonka tutkintaa ei ole ilmeisesti lopetettu. Yhteistä näille on puolue, jonka jäseniä on tutkinnassa.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #47

Pasi,

Kun perustuslain 115 § sisältää tyhjentävästi ne tavat, joilla ministerivastuuasia voidaan saattaa vireille, niin harvemmin se pykälä tositoimiin johtaa; ei korppi korpin... Tapaus Sipilä on kuitenkin poliittisesti niin houkuttava, että saapi nähdä.

Tuossa Bernerin tapauksessa tutkitaan Finavian toimia, johon Bernerin epäillään/väitetään sekaantuneen. Siitä, että siitä pantaisiin eduskunnassa vireille ministerivastuuasian mukainen tutkinta, ei ole kuulunut edes vihjailuja, Bernerin eroa on kyllä vaadittu.

Kyllä kansalaisten oikeustaju on usein aiheestakin koetuksella, näilläkin sivuilla.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Tallin syrjätuote lensi YLEn tuulettimeen. Niin voi käydä lokasankojournalismissa.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Riittääkö tämä? http://yle.fi/uutiset/3-9324583 Kuka kerran tavataan, sitä aina epäillään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt sitten ei tarvitsekaan enää tänään täällä käydä suosituimpia blogeja lukemassa, iltapäivään mennessä varmaan kymmenkunta samaa asiaa jankkaavaa blogia ilmestyy. :)

Sami Pienimäki

Erittäin järkevää toimintaa Ylen johdossa.Perustelut pelin rauhoittamiseen asialliset.Ylen tehtävä ei mielestäni ole repiä iltapäivälehti ja somekeskustelu tyyppisiä juttuja pelkkiin spekulaatioihin liityen.Luottamukseni ylen toimintaan parani !

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Erittäin hyvä että Talvivaaraa pidetään esillä. Veronmaksajien rahaa heitetty tuohon jätekaivoon jo 850 miljoonaa eikä mitään toivoa tuottavasta toiminnasta. Miten Suomi lamasta nousee näin järjettömällä talouspolitiikalla?

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Talvivaarassa tapahtui jo ihme, paikalla ei nähty Jeesusta vaan pääministeri.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Suuri, rakastettu Johtaja on julistettu koskemattomaksi. Jäämme odottamaan pyhimykseksi julistamista.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Sipilän perhettä koskeva arvostelu on varmasti asian takana. Kuitenkin ei minusta uutisointi Terrafamen kohdalla ole ollut yhtään sen erikoisempaa kuin minkä tahansa muun kohdalla. Sipilä olisi hyvin voinut odottaa että tutkimus omasta jääviydestä olisi tutkittu, hän olisi saanut korkeintaan moitteet. Nyt tilanne on eri, jokainen sana ja teko tutkitaan huolellisesti ja Sipilä voi olla varma ettei häntä jätetä rauhaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eihän mikään laki varsinaisesti kiellä pääministeriä olemasta yhteydessä YLE:en ja pyytämästä, ettei jostain asiasta uutisoitaisi.

On kuitenkin täysin YLE:n omassa harkinnassa ottaako se moista pyyntöä lainkaan huomioon vai ei. Tässä tapauksessa YLE:n olisi pitänyt vain suoraan todeta, että se tulee noudattamaan vapaan tiedonvälityksen mukaista politiikkaa.

Sipilä olisi sitten toki voinut uhata marssivansa Mäntyniemeen seuraavana aamuna, kuten uhkasi yhdessä vaiheessa kikyneuvotteluja.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kenelle tuo nyt tuli yllätyksenä? Valtion alainenhan yle on ja tietenkin vallassa olevat poliitikot voivat siihen vaikuttaa. Tuonhan näkee jo joka päiväisestä uutisoinnista.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Saa kait se Sipilä sanoa ja toivoa, mitäpä se haittaa, mutte ongelma on tosiaan, jos Yle noudattaa Sipilän nootteja!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pääministerillä ei ole mitään mandaattia erottaa YLE:n pääjohtajaa tai yksittäisiä toimittajia. Se pitää ymmärtää.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Turkin sananvapausongelmista ollaan (aiheellisesti) huolestuneita Ylessäkin. Koska sitä ollaan oman maan sananvapauden osalta? Toimittajien suun tukkkiminen ei ole aivan normaalia mediatoimintaa.

Vai sovelletaanko Ylessä Urho Kekkosen aikoinaan lausumaa periaatetta: Jos politiikassa jonkin asian on oltava rempallaan, niin olkoon se sitten sisäpolitiikka.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mielipiteitä kun saa esittää, niin tässä oma näkemykseni YLEn ja muidenkin medioiden uutisoinnista. Kaiken kaikkiaan uutisointi ei perustunut todellisiin faktatietoihin vaan pitkälti olettamuksiin. Ei esitetty minkäänlaista näyttöä jossa Sipilän lähipiiri olisi hyötynyt perusteettomasti. Kyseessä oli aliurakoitsijoiden ja pääurakoitsijan keskinäinen urakkakilpailu, jonka ko. aliurakoitsija voitti. Miten ihmeessä Sipilä olisi voinut vaikuttaa tuohon tarjouskilpailuun?

Hyvin hataralla tietomäärällä alkoivat mediat "ristiin naulita" pääministerin. Tämä on vankka käsitykseni. Kyllä tutkivan journalismin pitää perustaa uutisointinsa faktatietoihin eikä epäilyihin.

Tästä journalismin faktatietoihin perustuvasta uutisoinnista on antanut oman lausumansa myös YLEn johtaja IL:n kirjoituksessa. Tuossa kirjoituksessa on kerrottu mm. "On selvää, että korkeassa päättävässä asemassa olevien henkilöiden jääviyskysymykset ovat tärkeitä ja tiedotusvälineenä meidän velvollisuutemme on uutisoida niistä. Samalla meidän täytyy, niin tässä kuin muissakin vastaavissa kiistakysymyksissä, pidättäytyä asettumasta kiistojen osapuoleksi. Kuten tiedämme, se mitä Yleisradion uutisissa kerrotaan, ei ole mikään pikku juttu. Meidän sanomisillamme on valtava voima ja sitä voimaa pitää käyttää harkiten." http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611302200033986...

Tuohon voin yhtyä täysin. Toimittajien ei tule ottaa syyttäjän eikä tuomarin asemaa vaan uutisten tulee perustua faktatieojen esittämiseen ja jättää lukijalle/kuuntelijalle omien johtopäätösten tekeminen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Faktatiedoilla on taipumus tulla esiin vähitellen tämäntyyppisissä jutuissa. Siksi uutisointi saa helposti jankkaavan luonteen ja tapahtuu myös ylilyöntejä.

Olisikin tärkeää, että uutisoinnin kohde toimisi asiassaan rehellisesti ja suoraselkäisesti, jos hänellä siihen on mahdollisuus. Tämän mahdollisuuden puuttuminen puolestaan johtaa molemminpuoliseen kyräilyyn ja epäluottamukseen.

Pääministeri Sipilä on nyt vajonnut kaulaansa myöten kaivoksen kipsisakka-altaaseen. Ylen heittämä pelastusrengas pitää pään pinnalla.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sipilän luottamus Yleen on nyt siis täysi nolla.

Jos tässä asiassa haluaa nähdä jotain positiivista, niin se on se, että tämä Sipilän jupakka Ylen kanssa saattaa nopeuttaa ”suursiivousta”. Ylessä on vakituisia työntekijöitä noin 3100 henkilöä eli kymmenen kertaa enemmän kuin MTV:llä.

Talossa on 19 suomenkielistä, 5 ruotsinkielistä ja saamenkielinen aluetoimitus. Tässä on tapahtunut kansakunnan koko huomioon ottaen vuosien aikana ”pullataikinailmiö.”

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mielestäni kokoomuslainen juristi Kalle Salava sanoi kaiken tarvittavan ylen toiminnasta jo perjantaina kirjoituksessaan "Mitä vittua YLE"

http://verraton.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226830-mi...

Minulla ei ole sen suurempia sympatioita kepulaiseen pääministerimiljonääriin, mutta en pidä älyllisestä (tai älyttömästä) epärehellisyydestäkään. Alkuperäisessä jutussaan yle sortui mitävittua-tason journalismiin kuten juristi blogissaan kirjoitti.

Siitä se sitten lähti tämä sontakakku.

Kuten Kalle kommentissaan kirjoitti (kuuluuko tämä yleisradiolle vai seiskalle tämmöinen journalismi):

"Avaa silmäsi ja katso miten ihmiset sen uutisen ovat lukeneet: väitteenä esteellisestä nepotistisesta päätöksestä. Sen tarinan YLE halusi välittää ja onnistui.

Miksi ei saisi uutisoida?

Saa, jos uutisoi ns. koko totuuden. Toisin sanoen selvittää myös onko kyseessä esteellisyys - mikäli on, on asista todellakin perusteltua uutisoida. Mikäli asiassa ei ole esteellisyyttä, on asiasta uutisoiminen melkoisen tyhjänpäiväistä.

Sen sijaan se, että uutisoidaan sukulaisuussuhteista, mutta ei kerrota ollenkaan siitä, mikä asian merkitys on, on väärin. Siinä luodaan väärinkäsitys, jolla saadaan liattua poliitikko. Kun sitten aikanaan saadaan oikeuskanslerin vapauttava päätös, on vahinko jo tapahtunut. "

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jos jonkun pitää erota, se on Sipilä itse. Hänellä ei ole mitään asiaa hönkimään Ylen niskaan. Omalla blogillaan hän on jo ilmaissut paheksuntansa Ylen uutisointia kohtaan ja siitäkin Yle on uutisoinut.

Yleen on kohdistunut poliittista puristusta ja leikkaamisshaluja ja nyt ollaan siis jo ilmeisesti tilanteessa ettei Ylen johto uskalla hermostuttaa maan johtoa liikaa.

Haisee Unkarilta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Varmasti näit vastineen johon me luotamme kuin YLE:n tuotoksiin aina.

http://yle.fi/uutiset/3-9324583

Päätoimittajalta: Yle päättää journalismistaan itse, ja kantaa siitä myös vastuun
Pääministeri Sipilä ei vaientanut Yleä, kirjoittaa Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siis Petra etkö ole lainkaan tietoinen historiasta, siis ihan lähihistoriasta, useasti aikaisemmatkin pääministeri ja muut ministerit ovat toimittajiin ottaneet yhteyttä ja haukkuneet.

Ja sitä tapahtuu koko ajan vieläkin, jokaiseen päätoimittajaan on poiliitikot yhteydessä ja haukkuvatkin, niinkuin Atte Jääskeläinenkin sanoi.

Yle tässä on suurin vikapää, Sipilä oli hölmö, mutta miksi yle toimii hölmön sanojen mukaan?

Jos minä olisin ollut ylen johtaja ja Sipilä olisi ottanut yhteyttä, niin oikea vastaus olisi ollut kansankielellä: Haista sinä Sipilä Vi**u. :)

Yle matelee, ja se on se huolestuttavin piirre, ei mikään muu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, jos lukee vaikkapa Kekkosen (itsensä sensuroiman) kirjan "Kirjeitä Myllystäni", niin pientähän tuo niihin aikoihin verrattuna on. Hänelle ei kukaan edes uneksinut sanovansa h..sta ...tu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

YYA aikaan oli sentään vahva oppositio sanomalehdistössä tuomitsemassa Neuvostoliiton pokkuroinnin ja muutenkin kertomassa totuuksia kommunismista ja YLEn selkärangattomuudesta. Nykyisin ainoa oppositiomedia on MV-lehti joka tietenkin halutaan vaientaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

No just. MV ei osaa tehdä muuta kuin penkoa käräjäoikeudesta somalien tekosia, pölliä muiden työt ja keksiä hatusta loput. Toisten kuvien varastaminen ja niihin kakan photoshoppaaminen ei ole oppositiomediaa eikä journalismia eikä muuta kuin yhteiskuntavastaisuutta. Sen mainitseminen tässä yhteydessä on aika far out.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman
Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Erkka Railo meni nukkumaan Suomessa ja heräsi Puolassa. Samat fiilikset.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hehheh, pitkästä aikaa kommareiden kanssa samoilla linjoilla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Statsministern tystade statliga mediabolaget" - otsikkokamaa myös Ruotsissa.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/finsk-tidning-sta...

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Niin vastahan Tasavallan Presidentti kertoi missä kaikessa olemme maailman ykkösmaa. No, niin katoaa mainen kunnia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yle konttaa pääministerin edessä ja se on koko kupletin juoni. Ei tarvitse kuunnella tai ainakaan toimia ministerien tahdon mukaan.

Sipilä voi olla hölmö ja toimia tyhmästi, mutta yle tässä on toiminut jopa oksettavasti.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mitä mieltä, kuuluuko asiaan että PAM liitossa puuhaillaan poliittisia lakkoja?

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/sipila-gate-pais...

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Ei tunnu tarpeelliselta, kun asiat voidaan korjata muutakin tietä.

Arto Jääskeläinen

YLE kaipaisi siivousta ja kovalla kädellä. Sieltä toimittajapuolelta.
YLE ei ole tiedotusväline, vaan iso vihervasemmistolainen propagandatykki.
Itsenäinen poliittinen osapuoli.

Kun aktiivinen toimittajajoukko keskittyy vain Sipilän solvaamiseen juttujen perusteella, jotka on julkaistu Kansan Uutisissa, niin haloo ?

Oli aivan oikein YLEn johdon muistuttaa toimittajakuntaa, että ainut YLEn tehtävä ei ole pääministerin laajamittainen herjaaminen.

Ei uutisointia ole kielletty, vaan se on haluttu pitää jossain järkevissä rajoissa.

Aitoa sensurointia tapahtuu täällä US-blogeissa jos kirjoittaa herkistä aiheista ja "liian" konservatiivisella otteella. Lähtee koko blogiteksti.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

LEW: "Johdon käsky vaieta Sipilään kohdistuvista epäilyistä tekee valtio-omisteisesta Ylestä epäluotettavan ja sitä Suomen maine vapaimman tiedotuksen maana ei kestä."

Täsmälleen niin. Miltei kaikissa viiteryhmämme maissa toimii kansallinen yleisradioyhtiö, jonka toiminta siis rahoitetaan verovaroin. Itse seuraan eniten RAI:ta (Radiotelevisione italiana) ja toiseksi BBC:tä. Nyt Suomessa tapahtunut ei tulisi kuuloonkaan viiteryhmämme maissa eikä pitäisikään.

Pääministerimme totesi, ettei luota YLE:en. Pitäisikö siis YLE:n nauttia pääministerin (ja hallituksen) luottamusta ja jos näin ei ole, vaieta?

Sordiinon soveltaminen aiheissa 100 miljoonaa euroa, Juha Sipilä, Terrafame, Katera Steel ei sovi YLE:lle demokratiassa. Atte Jääskeläinen edustaa Keskustaa kuten pääministerimmekin. Kaikki puoluesidonnaisuudet YLE:n kaltaisen laitoksen hallintoneuvostossa ja johtoportaassa ovat käsitykseni mukaan vahingollisia viestinnän vapauden kannalta. Kaiken tähänastisen perusteella luotan toimittajien työhön, kunhan he vain saavat tehdä työtään kenenkään estämättä journalistin ohjeiden mukaan.

Juha Sipilä sai toiminnallaan Suomen YLE:n näyttämään yhtä luotettavalta kuin vaikkapa turkmenistanilaiset ja uzbekistanilaiset tiedotusvälineet.

Omaehtoinen, välitön eronsa tehtävistään Juha Sipilältä on kohtuullinen ratkaisu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset