Naiset

Miksi sosialidemokraatit ovat menettämässä naiset?  Tämä on se ehkä mielenkiintoisin kysymys, joka viimeisimmän HS- Gallupin pohjalta nousee. Olisiko niin, että puolueen pääsanoma julkisen sektorin palvelujen puolustaminen, ei enää kiinnosta riittävästi, Ehkä aiemmin demareihin kallistunut naisäänestäjäkunta arvostakin valinnanvapautta ja käyttää yksityisiä palveluja ilman minkäänlaista syyllisyyden tuntoa.

 

Naisäänestäjiä tarkasteltaessa myös hallituspuolueet keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset saavat naisilta kannatusta vähemmän kuin puolue muuten. Eli demarit eivät ole yksin ongelmansa kanssa.

 

Varsinkin vihreät, mutta myös vasemmistoliitto, Rkp ja Kd yltävät puoluekannatusta suurempaan kannatukseen naisten keskuudessa.

 

Miehen on tietysti vaikea arvioida naisten kannatus käyttäytymisen syitä, mutta yksi syy voisi olla arjen elämään liittyvien asioiden esillä pito. Voi olla, että julkisuus myös herkemmin poimii juuri näistä puolueista naisia erityisesti kiinnostavat puheenvuorot, maassammehan politiikan eri sektorit ovat sukupuolten osalta aika selkeästi jaettu. Harvemmin naiskansanedustajat puhuvat puolustusmäärärahoista tai miehet vanhusten hoivasta.

 

http://www.hs.fi/kotimaa/a1469166690749

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu