Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Uhrataan Vanhanen ja kaikki on taas hyvin?

Kun menee huonosti, politiikka on kuin jäinen pyllymäki. Tällaista mäkeä on jo pitkään huristellut pääministeri Matti Vanhanen. Pääministeri pitää paikkansa lähinnä siksi, ettei hänellä ole uskottavia kilpailijoita. Vanhanen on sopiva syntipukki uhrattavaksi. Politiikkaansa Vanhanen ei kaadu, vaan poliitikkoihin, jotka tarvitsevat rituaalimurhaa puhdistaakseen maineensa. 

Vanhanen on nyt, suurelta osin ansiotaan, rampa ankka. Enää eivät pelasta politiikan ”ritatainola”- osaston julkisuustemput, avioliitto ja lapsen adoptointi kehitysmaasta. Hetkellistä suosion nousua tulisi, mutta vanhan miehen kevään katsomiseen kyllästyy, vaikka positiivistahan se olisi. 

Eduskuntaa ei tulla hajottamaan, hallitus jatkaa tarvittaessa ilman vihreitä. Ainoa, joka hallituksen voisi kaataa ja uusiin vaaleihin pakottaa on Kokoomus, jos se kokisi yhteistyön Keskustan kanssa muodostuvan poliittiseksi taakaksi, niin pitkällä ei nyt olla. Kokoomus ei uhkapeleihin lähde, sillä seuraava hallitus yhdessä Filatovin ja Urpilaisen johtamien sosiaalidemokraattien kanssa olisi riskibisnes, vaikka esimerkiksi energia ja sosiaaliturvan muutosten kuten työurien pidentämisen kannalta se olisikin järkevää. 

Nykyhallitus istuu lakisääteisiin vaaleihin asti ja kansakunnan kannalta se on hyvä asia tässä taloustilanteessa. Mielialojen kannalta olisi parasta, jos hallituspuolueiden takarivin kansanedustajia myöden itsesuojeluvaisto heräisi ja vaalilait uudistettaisiin. Kannatan listavaalia, jossa vaaliliiton ehdokasasettelu suoritettaisiin jäsenäänestyksellä. Pelkkä rahoituskatto ja avoimuuden vannominen on puolittainen ratkaisu. 

Kansalaisten kannattaisi muistaa, että itse me olemme nämä politiikan pellet eduskuntasirkukseen äänestäneet, he edustavat Suomen kansaa, enkä usko heidän moraalinsa olevan sen huonompi kuin kansalaisella keskimäärin. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

VALLANKUMOUS EI ODOTA ENÄÄ TYHJIÄ LUPAUKSIA

"Kansalaisten kannattaisi muistaa, että itse me olemme nämä politiikan pellet eduskuntasirkukseen äänestäneet, he edustavat Suomen kansaa, enkä usko heidän moraalinsa olevan sen huonompi kuin kansalaisella keskimäärin. "

Emme ole mitään näistä tehneet.
Te porvarit olette aina pahan pahemmalla parantamassa.
Ulos siitä talosta koko poliittinen mafia.

Liike (nimimerkki)

Eduskuntaa ei varmaankaan hajoteta, koska sitä ei halua mikään muu puolue kuin Perussuomalaiset ja Keskusta. Perussuomalaistenkin kannattajat vain tyhmyyttään - eiväthän he hyötyisi vaaleista Soinin ollessa Brysselissä.

Vanhasen vaihtaminen olisi kuitenkin tarpeellista, koska hän ei ole ollut maalleen nettona hyödyllinen moniin vuosiin. Liekö ollut koskaan.

Nyt pitäisikin vain vaihtaa Vanhanen toiseen ja jatkaa samalla hallituskokoonpanolla - ehkä Kokoomus pääministeripuolueeksi nostaen ja Vihreät pois pudottaen, jos he pitävät kiinni ydinvoiman lisäämistä vastustavasta kannastaan.

Kuka se toinen Vanhasen sijalle on, onkin hankampi kysymys.

Liike (nimimerkki)

Sellaisiakin turhakkeita kuulemma on, jotka käyttävät sanan hankalampi sijasta sanaa hankampi.

Anteeksi kielellinen kömmähdykseni.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Höpö ja höpö!

Ei Katalainen Vanhasta vaihda. Ei vaihda. Kataiselta loppuisi
sen myötä pääministerin virka, sillä nyt Vanhanen on Kataisen
niskalenkissä ja tekee kaiken mitä KOKOMUSTA haluaa.
Kepulit kiemurtelee kuin mato koukussa - muuta eivät voi.

Aikansa kutakin. Jossakin vaiheessa mitta täyttyy ja alkaa
tulla isomman luokan paljastuksia, muutamia kuiskeita on
jo ilmassa.
Kiristys on siitä kivaa, että se loppuu kun naru nkatkeaa.

Enemmän kuin korruptio, enemmän kuin lahjukset, enemmän
kuin taidekaupat, mediaa kiinnostaisi nyt saada selville millä
pirulla Katainen kiristää Vanhasta.

Ja kissa vieköön - sen haluaisi tietää myös kaikki muutkin
Hyvät Velikullat.

Harmaasusi™

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

VALLANKUMOUS EI ODOTA ENÄÄ TYHJIÄ LUPAUKSIA

Tosiasiallinen tilanne maassa on nyt se, että nykyinen porvarihallitus on suorittanut pääministeri Vanhasen ja kokkelijohtaja Kataisen johdolla vallankaappauksen ja oikeuskansleri tekeytyy mitään ymmärtämättömäksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hyvä ja asiallinen kirjoitus, Lars-Erik.
En minäkään usko hallituksen kaatumiseen taikka uusiin vaaleihin vaikkei se hullummasta olisikaan. Ellei lisää sitä ihtiään löydy kompostia käännettäessä.

Olen naiivi, tiedän, mutta ajattelen että jos annan ääneni jollekulle, minun täytyy voida äänestäjänä luottaa siihen että hän pelaa rehellisesti.
Hän edustaa myös minua.
Nyt olemme kanssaryvettyneet tässä lahjuskoplajupakassa, omia palkkojaan "tarkistelevissa" kansaedustajissa jne

Tai kenties se kertoo kansakunnan tilan: omahyväisyyden, itsekkään pönäkkyyden, oman edun tavoittelun, lyhytnäköisyyden, tekopyhyyden.

Ehkä minäkin olen sellainen; itsekäs, kavala. Tekopyhä. Täytyy katsoa peiliin.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

4# Tuskin Katainen Vanhasta haluaa vaihtaa. Vanhanen istuu pääministerinä Keskustan ja omasta tahdostaan ja Kokoomukselle se kyllä sopii. Ei siinä mitään kiristystä tai salaliittoja tarvita.

Jos Keskusta nyt haluaisi pääministerin vaihtaa niin pitäisi löytää sellainen, joka sopisi hallituskumppaneillekkin. Olli Rehn varmaan kävisi, mutta onko hän "sillai" kepulainen, etää maakuntien miehet hänet hyväksyisivät? Ihan mikä tahansa tupajäärä ei pysty hallitusta kasassa pitämään.

Rehn varmaan pysyy Brysselissä, mikä tahansa komissaarin paikka hakaa menne tullen Suomen pääministeriyden, ainakin jos ajatellaan elämisen laatua.

Liike (nimimerkki)

#4 Oot Sinäkin melkoinen velikulta, Harmaasusi. En vieläkään tiedä, mitä mieltä oikein olet mistäkin asiasta, vaikka on tullut luettua kommenttejasi kauan.

Pohojalaasittaan puhuen sinoot ihime miäs sapuskan laitos, kun seliität aiva sellaasia ruakareseptiä, jonka mukahan teheres tohtii viälä syärä tekelehen. Kiitos.

Jussi Vaarala

Hehe - sinä puolustat puheenvuorollasi nykyistä politiikkaa ja alennat sen alle sitä paljon isomman ja tärkeämmän kysymyksen korruptiomädännäisyydestä Suomessa. Siis puheenvuorosi on vain ja ainoastaan päivänpoliittinen puolueuskollinen kannanotto vailla hajuakaan asioiden suurista periaatteellisista näkökulmista. Ehkä sinä et sellaiseen kykene.

toisinajattelija2008 (nimimerkki)

Vanhanen on alusta asti ollut vahinko-pääministeri, jonka toiminta on minusta enemmän kuin epäilyttävää.

Jos Neuvostoliitto olisi voimissaan, Vanhanen olisi ilmiselvä Venäjän mies.

Toisaalta Venäjä on aika voimissaan myöskin, olisiko Vanhanen silti Venäjän mies?

Jos laskee eri tapaukset yhteen kuin aritmeettisesti, kyllähän Vanhasesta voi rakentaa ilmiselvän Venäjän miehen.

Me tavalliset pallontallaajat emme tiedä mitään salaisista sopimuksista tai piilossa tapahtuvista kohtaamisista.

Suomi vaan nyt sattuu olemaan Venäjän harva eurooppalainen ei-Nato-naapurimaa, jonka sisäpolitiikkaa se on halunnut aina kontrolloida vuodesta 1809, ja uusin voimin vuoden 1944 jälkeen.

eaglesflysingly (nimimerkki)

Vanhasesta irti pääseminen ei todellakaan ole kellekään uhraus. Mikä sairas ajatuskin.

Sen jälkeen kun hän - suomalaisen poliittisen korruption nykyinen ikoni - on historiaa, on vasta mahdollista, että uskottava tervehtyminen voi edes alkaa.

Jussi Vaarala

Me voimme vain arvailla mitä mädännäisyyttä vuosikymmenien mitassa suurten puolueiden toimista löytyy mutta epäilen että sitä löytyy paljon - kuten vaikkapa vaatimalla kuitteja esiin taulukaupoista yksilöidyin tiedoin joka suuntaan. Sellaisia yksilöityjä tietoja ei taida löytyä vaan että taulukauppaa on käytetty mukasivsityneenä verhoiluna sikailuille laillisen yhteiskunnan kustannuksella. Epäilykseni suurten puolueiden rikosluontoisuudesta organisaatioina heräsi keskustan puoluejohtajan ja puoluesihteerin toimista. Mitähän vielä saammekaan nähdä…..

Sakari Soisalo (nimimerkki)

Hyvä blokikirjoitus. Idea listavaalista on todellakin kannatettava. Varsinkin, jos otettaisiin käyttöön jäsenäänestys ehdokkaita valittaessa.

eaglesflysingly (nimimerkki)

Listaäänestys poistaa kansalaisten viimeisen oljenkorren kansanvaltaan. Se on jo nykyisillä päätöksillä käytännössä tapahtuva kehitys. Siksi erityisesti 3 % äänikynnys ja puolueiden rajoittamaton mahdollisuus rahoittaa haluamiaan ehdokkaita on peruutettava.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

14# Se tapa, jolla useat puolueet nykyään ehdokkaat asettavat on kaikkea muuta kuin kansanvaltainen. Erilaisia variaatioita on, mutta pääsääntöisesti ehdolle asetetaan istuvat kansanedustajat, yhdistysten ehdokkaita vaalipiirin kattamiseksi ja muutama puolueen tai piirihallituksen/toimikunnan listalle toimittama erikoistapaus. Itse vaalikampanja, jos todella eduskuntaan pyrkii vaatii vähintäin ylemmän keskiluokan perheauton hinnan.

Jos listavaaliin mennään niin jäsenäänestys tulisi määrätä pakolliseksi ja sen tulos noudatettavaksi, muuten siitä ei ole iloa.

Timo (nimimerkki)

Vanhanen ja Korhonen ovat molemmat menettäneet kaiken uskottavuutensa. Molempien on mentävä.

Jos pääministeri valehtelee ja kärsii dementiasta tällä tavoin niin jatkamisen edellytyksen ovat aikaa sitten loppuneet. http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_c...

Ainoa keino on vaihtaa tilalle joku ryvettymätön kepulainen (kai sellainen jostakin löytyy?) Vanhasen tilalle. Vanhanen menetti nyt viimeisetkin uuniperuna-ruusus-kohtusta säilyneet uskottavuutensa rippeet. Kuinka pääministeri voi jäädä noin monta kertaa huonomuistisuudesta ja suoranaisesta valehtelusta kiinni ja jatkaa? Ei mitenkään. Ja Vanhanen vieköön vanhaa "maantapaa" eli kieroilukulttuuria edustavan Korhosen mennessään. Jätkät ovat kieroja kuin korkkiruuvit eivätkä edes tajua omaa ylimielisyyttään.

mallakulta (nimimerkki)

Ei koskaan listavaaliin, jossa puolueet asettavat omat ehdokkaansa! Kansalla pitää olla sana sanottavanaan, jos se haluaa oman ehdokkaansa eduskuntaan.

Ben Kaergin

# 16

Vanhanen "Katalaisineen" (tai päinvastoin) on jatkanut mainitsemistasi seikoista huolimatta tähänkin asti,eikä mikään anna aihetta olettaa,etteikö hän pyrkisi viimeiseen saakka tekemään juuri niin jatkossakin.

´Maan tapa´ jatkuu ja -tulee jatkumaan vastaisuudessakin,MIKÄLI kukaan,eikä mikään taho asialle jotakin tule hyvin pian tekemään.

Porua täällä riittää aina (petettyjen ja hyväuskoisten kansalaisten taholta),mutta kylmä tosiasia lienee kuitenkin se,ettei kukaan edelleenkään OIKEASTI TEE MITÄÄN asiaintilan muuttamiseksi reaalisesti,de facto.

Saahan sitä saunanlauteilla malliksi keskenään purnata.
Tämän tietävät myöskin Vanhanen ja "Katalainen",-niinpä homma jatkuu.

Piste.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset