Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

EU:n tyytyväisimmät

Suomalaiset ovat unionimme tyytyväisten ihmisten kärkijoukkoa http://yle.fi/uutiset/kansainvalinen_tutkimus_suomalaiset_ovat_tyytyvaisimpia/7882309

Mistähän mahtaa johtua? Olikohan ansio Kataisen ja Stubbin johtamien hallitusten? Ainakaan ne eivät ole kansalaisiamme kovin tyytymättömäksi saaneet, kun verrataan muihin unionimaihin.

Voi tietysti, jos hallitukseen suhtautuu kriitisesti, että ei sen toimilla ainakaan tyytyväisyyttä lisäävää vaikutusta ole ollut.

Politiikan kannalta, näin vaaleja ennen on masentavaa, jos sillä ei ole tyytyväisyyteen mitään vaikutusta. Toisaalta se voi kertoa suomalaisesta politiikasta hyvääkin.

Mitäs mieltä ollaan? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämähän on kuin Tuntemattomasta sotilaasta jossa todistettiin taulukoilla että ruokaa on riittävästi eikä tarvitse purnata. Miten tyytyväisyys mitataan ja kuka sen pätevästi mittaa? Ettei vaan olisi
tarkoitushakuista viestintää,-teillä on kaikki hyvin turha purnata-.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Suomalaisen hallituspolitiikan ikuisuusongelma on, etteivät puolueiden vaaliohjelmat ole minkäänlaisia merkittäviä tekijöitä tulevassa hallitusohjelmassa, aina mennään loppujen lopuksi sammutetuin lyhdyin hallitusneuvotteluihin. Poikkeuksena ehkä persut tähän asti, joka sanoo aina ei (nyt voimakasta hallituskiimaa havaittavissa).

Jos Suomeen ei saada "koalitiovaaleja", ei hallituspolitiikka voi nousta kansalaisten mielissä "onnellisuuden" edellytykseksi. Mihin ei voi vaikuttaa, sitä ei kannata huomioida. Rapautuvassa hyvinvointivaltiossa onnen edellytykset ovat vielä "siedettävässä".

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Ehkä kannattaa hallitusten osalta jättää se varaus, että tutkimuksessa on mitattu tyytyväisyyttä 2013, joten jos se hallituksesta johtuu niin pisteet menevät Kataiselle. Toki Stubb:kin oli tuolloin hallituksessa. Rinteen sijasta Urpilainen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuossa tutkimuksessahan ei kysytty tyytyväisyyttä hallitukseen vaan tyytyväisyyttä omaan elämään. Osatekijöinä siinä ovat sellaiset asiat kuin terveys, ystävyyssuhteet, taloudellinen tilanne jne. Tulos kertoo saman asian kuin muutkin vastaavat tutkimukset ovat yleensä kertoneet. Suomalaiset ovat varsin tyytyväisiä, positiivisesti asennoituvia ja itseensä luottavia. Mediasta tietysti saa varsin erilaisen kuvan, mutta onneksi se marinakulttuuri näyttää edelleen olevan lähinnä median sisällä elävä ilmiö.

Saattaa olla, että tänä vuonna arviot eivät olisi yhtä positiivisia. Tutkimus kertoo vuoden 2013 tilanteesta, jolloin talouden kehno tilanne ei vielä ollut niin monille niin ilmeinen, kun se on nyt.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Ei hallitusta suoraan kysyttykään, mutta sen sijaan asioita joihin hallituksen päätökset vaikuttavat.

Sitä en tiedä, onko yleinen tietoisuus talouden tilanteesta jotenkin muuttunut vuodesta 2013, en usko.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Soini epäilee Sipilän johtajuutta: "Mietityttää taustalla oleva vahakabinetti"

http://www.hs.fi/politiikka/a1426905511703

Ketä EU-johtajia Sipilä tuntee henkilökohtaisesti ?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse kysymykseen, uskon tuohon tutkimukseen, kun ajattelen omaa tuttavapiiriäni. Eletään materiaalisesti kohtuullisen vaatimatonta elämää, mutta silti tyytyväisyys paistaa läpi. Tyytymättömyyttä esintyy aina, esimerkikkinä olkoon suurjuoksija Paavo Nurmi, yhdeksän olympiakullan mies ja miljonääri, hänet tunteneet kertovat Nurmen olleen iäkkäänä varsin katkera ja tyytymätön mies, kun omasta mielestään ei oikein mitään saanut elämässään aikaiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset