Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Edistystä, mutta

Genevessä Ukrainan tilanteen rauhoittamiseksi sovittu, on edistystä, mutta puheet ovat puheita vain teot merkitsevät.

Geneve oli hyvä realipolitiikan oppitunti, todelliset sopija olivat kaksi hampaisiin saakka aseistettua ydinvaltaa. Tai, ehkäpä Usa vain noudatti presidenttimme neuvoa lepyttelemällä tällä tavoin loukatun karhun ylkpeyttä.

Hyvä, ette Etyj saa näkyvän roolin. Sitä Suomestakin on toimijaksi toivottu. Nyt Ilkka Kanervalla on asemansa avulla mahdollisuus todella vaikuttaa.

Ulkoministeri Tuomiojalle täydet pisteet nopeasta oikaisusta Suomen riippuvuuksien osalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jukka Laine

Ehkä Ukrainan armeijan menestyksellisellä operaatiolla eilen oli vaikutusta. Valkoinen talo halusi olla naurettavuuden sijasta armollinen.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Siinä yhteisessä lausumassa, Join Geneva Statement, sanotaan, että kaikki laittomasti vallatut, illegally occupied, kadut, aukiot ja muut julkiset paikat kaikissa Ukrainan kaupungeissa pitää välittömästi vapauttaa. Tämähän tarkoittaisi sitä, että Anastasiian pitäisi muka poistua Maidanilta. Tässä rinnastetaan Kiovan rauhanomaiset mielenosoitukset demokratian puolesta Itä-Ukrainan väkivaltaisuuksiin. Huono diili. The Full text luettavissa esim. Washington Post.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Kaikkien aseistettujen ryhmien aseistariisuminen, vallattujen talojen ja torien tyhjentäminen tarkoittaa tosiaan sekä Venäjän lipun heiluttelijoita, että kiihkeimpiä ukrainalaisia nationalisteja. Luulisi tällä olevan rauhoittava vaikutus, että vaalit saadaan aikaan. Katsotaan nyt millainen arvo Geneven sopimuksella käytännössä on.

Jukka Laine

Jos täällä on nähty voimakasta mielipiteenvaihtoa, Ukrainassa ''vastustajia'' on pahoinpidelty fyysisesti. Kiovassa ei venäjämieliset ole olleet turvassa ja itäukrainassa taas toisinpäin. Kyllähän tilanne on edelleen vaikea. Toisaalta onneksi uhreja on tullut vähän ja varmasti kaikkien osapuolten intresseissä on löytää uusi tie kohti vakautta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset