Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Vastavallankumouksellisen vapputoivotus

Jahas, se on vappuaatto. Täytyy kaivaa ylioppilaslakki esille. Se tosin on siivottoman näköinen, joku kaatoi sen päälle jallua Kansyn vappubileissä kauan sitten.

Tytär painuu illalla bailaamaan (sikaflunssan vastaiset käyttäytymisohjeet on annettu), vaimo lukee dekkaria ja minä Sofi Oksasen ”Puhdistusta.” Täytyy tunnustaa, että kotimainen kaunokirjallisuus ei ole lempilajini. Sanoin itseni siitä irti jo seitsemänkymmenluvulla, sen sisällöllä, kun ei ollut mitään tekemistä minun maailmani kanssa. Tämän Oksasen kirjan luen niin kuin vastalauseeksi JB:lle ja kumppaneille.

Huomenna ajattelin kuunnella työväenlaulujen toivekonsertin. Niitä muuten sattuneesta syystä osaan varmasti enemmän kuin useimmat vasemmistobloggaajat. Minua niin lämmittää, se vallankumouksen mönkään meno, Berliinin muurin kaatuminen, Neuvostoliiton hajoaminen ja Naton laajeneminen. ” Historian kulkua ei taaksepäin voi tuupata…”

Järvenpäässäkin vappua vietetään, on mieskuorolaulua, yrittäjien sillilounasta ja demarien vappujuhla. Saas nähdä, miten Järvenpään demarien yleisömenestyksen käy. Tuusulalaiset ovat hankkineet houkuttimekseen Mitron . Mainoksesta päätellen pastori saarnaa kasukassa ja haitarinsoittoakin on luvassa.

Omasta puolestani vappupäivä sujuu perhelounaan merkeissä silliä, nakkeja, perunasalaattia, mätiä, uusia perunoita, tuoretta parsaa, tippaleipiä ja simaa. Sen jälkeen mennään koirapuistoon ja päiväunille.

Niin ja tietysti täytyyhän blogi tehdä ja aikansa saa kulumaan kommentteja lukiessa ja niitähän tulee, jos valitsee varman aiheen persut, maahanmuutto, ruotsinkieli, kepulaisten luotettavuus, Venäjän ulkopolitiikka, Nato jne.

Ihan kivaa Vappua kaikille, maailmankatsomuksesta riippumatta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

tourette (nimimerkki)

Ylioppilaslakin kuuluukin olla vähän elämää nähnyt. Omani on mm. pakastettu, jonka jälkeen sen yli on ajettu rekalla. Pääni ei ollut onneksi kummankaan toimenpiteen aikana lakin sisällä. Ylioppilaslaulu on ankara laji.

Niin, niin se lämmittää kun näiden kiilusilmäisten postfestumkommareiden juttuja kanssa lukee. On se ihmismieli sitten taipuisa.

Hauskaa vappua kuitenkin kaikille, kertokaa sitten kun vastavallankumous on tehty!

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ethän vain ostanut ja maksanut Sofi Oksasen kirjasta ja hankkinut sitä itsellesi tukien sen kustantajaa WSOY:ä taloudellisesti? Kaikki kannattaa lukea kirjastossa tai kirjastosta kunnon piraatin ja porvarin tapaan.

helanes (nimimerkki)

Maailmankatsomuksesta riippumatta, todellakin. Ja samassa toivottavasti ei kuitenkaan ihan uppoavassa veneessä olemme kaikin.

Dr. Schmidt (nimimerkki)

...” Historian kulkua ei taaksepäin voi tuupata…”
..." Ja tyranni saa aina palkkansa!"

Hitto, viimeksi olin vappumarssilla v. 1995, niin se aika kuluu.

Klara vappen!

Emmi Suomilammi
Harri Lehtimäki

Järvenpää, entinen kotikaupunkini, ja syntymäkaupunkini...! LEW tuo muistoja mieleeni, tuosta koulukaupungistani, Sibeliuksen kotipaikasta.
Kuinka kavereiden kanssa, parikymppisinä, ajoimme p-rallia ympäri toria. Kuinka lukiolaisena katselin eräänä keväänä luokan ikkunasta ulos psykologian tunnilla ja päätin lopettaa kouluni siihen. Se ei varmasti näin jälkeenpäin ajateltuna ollut kovinkaan viisas päätös, mutta näin kävi. Muistan myös, kuinka juoksimme kavereiden kanssa alasti eräänä keväänä kaupungin halki aamuyöstä. Kaikkea tätä oli silloin Järvenpää!

Eilen kuuntelin Youtubesta työväenlauluja, kuuntelin oikein ajatuksella. Valitettavasti se maailma, jota nämä laulut, vaikkapa Kansainvälinen, edustavat, on mennyttä aikaa, kuten meikäläisen nuoruus Järvenpäässä. Se on vain näin, valitettavasti, kuten eräs aiempi presidentti on todennut. Maailma on muuttunut!

MARKUS RÄSÄNEN (nimimerkki)

”Räsäsen seinälehden” www.markusreed.julkaisee.fi ”stalinisti” ja siten työväenluokan järkähtämätön asianajaja, päätoimittaja Markus Räsänen kommentoi.

Erik, ei millään pahalla, täällä kysyy Rurik, miten teillä vastavallankumouksellisilla menee.
Minä olen aina sanonut kaikille, että teitä pitää kohdella lempeästi.
Tehän olette vain suuren Massonin luoman sumumaailman uhreja.
Nyt kun siirrymme reaalimaailmaan, niin lähettäkää edustajanne neuvottelemaan teidänkin asemastanne tulevassa talousmuodossa.
Sinähän viekkaana ymmärrät, mistä minä puhun.

MARKUS RÄSÄNEN (nimimerkki)

”Räsäsen seinälehden” www.markusred.com päätoimittaja Markus Räsänen kommentoi.

Tietenkin edelinen oli roskaa.
Oikea kommunisti ei milloinkaan kavaLLA LUOKKAVELJIÄÄN EIKÄ -SISARIAAN.

sANOTAAN TÄMÄ NYT MYÖS SILLE DOSENTILLEKIN.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset