Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Persujen alamäki alkoi

Keskustan kannatus laskee edelleen Ylen uutisten tutkimuksen mukaan 0, 4 % edellisestä mittauksesta, mutta ei se mitään persut ovat romahtaneet kokonaisen prosentin! Kokoomuksen kannatus on laskenut 0,2 prosenttia ja Vihreiden 0,3 prosenttia. Hallituspuolueista todellinen voittaja tässä tiedustelussa on RKP, kannatus nousi peräti 0,7 prosenttia! Tiedusteluun voittajiin kuuluvat myös Vasemmistoliitto hienolla  0,7 prosentin nousulla, SDP 0,2 ja samaten kristilliset 0,2 prosentin nousulla. Oppositio siis kasvatti kannatustaan, mutta vain virhemarginaalin puitteissa.

Merkittävää tässä on neljä seikkaa. Keskustan alamäki näyttää jatkuvan. Saa nähdä pelastaako koukkaus Hietaniemen kautta eurovaalituloksen. Persujen nousu taittui, mutta se ei keskustaa auttanut. Rkp nousi, mikä ei ole ihme ruotsinkielen jatkuvan morkkaamisen oloissa. Vasemmistoliitto näyttää menestynee paremmin kuin demarit, ehkäpä syynä on se, ettei moni enää tiedä, mitä demarit oikein edustavat, tämän vai tuonpuoleista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Heh, eikö se ole parempi, että edustaa yhtäältä, toisaalta, kolmaalta ja neljäältä, Lars-Erik.
Ja voihan se olla, että Thorsin ajojahti saa todellakin ruåtsalaiset heräämään?

Muutokset ovat joka tapauksessa niin pieniä, että vain suunnanmuutos lienee oikea uutinen - ja keskustan jatkuva alamäki.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Viideeltä viiltää Antti. Trendi on kepussa tosiaan alas ja olisi kannattanut alkutalvesta yhdentyä Kokoomukseen, nyt on jo pakkoliitoksen makua, eli kilin ajatukset.

Dr. Schmidt (nimimerkki)

Ei mikään ihme, että vastavaikutus tulee - ainakin persublogistien ulkomaalaisvastaiset syntipukkeja etsivät blogistit kirjoittavat sillä tavalla, että NSDAP tulee väkisinkin mieleen.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Liikkaselle

Ehkä tuli vähän tuhmasti sanottua demareista, mutta kun väki vanhenee nuo kirkolliset asiat rupeavat kiinnostamaan.

Mitä ruotsalaisiin tulee, niin ehkäpä he kokevat kielensä aseman uhatuksi. Enkä yhtään ihmettele, kun näitä blogeja lueskelen. Ehkäpä svenssonien haukkuminen on korviketoimintaa maahanmuuttajiin kohdistuville rasistisille tölväisyille.

P. Sittnikow (nimimerkki)

Lars-Erik.

Tässäkohtaa vielä teoreettistä haihatusta, muista vaalit eivät ole ohi
vielä.
Niin ne veikkasivat Sipoossakin (Rkp), mutta kuinka kävikään.

1. YSI 2. PS jne....

Tietysti olen kanssasi samaa mieltä tuosta morkkaamisesta, ei tulisi kuulua
asialliseen "peliin".

Terv. Pentti Sittnikow (PS).

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Sittnikowille

Vaalit eivät ole vielä todellakaan ohi, mutta vaalikampanja on täydessä menossa ja mittaukset näyttävät suuntaa. Ratkaisevaa tietysti on, kuka saa äänestäjänsä liikkeelle ja keiden kannattaja seuraavat vain katseella sohvalta.

P. Sittnikow (nimimerkki)

3.

Pahoittelen, etten ole PerusSuomalaisena antanut sinun ymmärtää,--- mikä ero
on hallitsemattomalla maahanmuutolla ja rasismilla.

On tosi harmillista, että vaikutelmamme antaa väärän käsityksen maahanmuuttokeskustelusta, jota ei näytetä ymmärtävän ( selvitä sen sisältö).

terv. Pentti Sittnikow PS.

Puolueeton (nimimerkki)

Prosentilla tai sen kymmenyksillä ei ole mitään merkitystä. Varsinkin, kun virhemarginaali on prosentteja. Eikä puolueiden kannatuksella ole muutenkaan juuri merkitystä. Ainakaan meidän systeemissä, jossa on valta jaettu kolmelle puolueelle (ja ärkoopeelle). 3+1:n puolueen johtajat päättävät mitä päätetään ja edustajat kiltisti äänestävät johtajan valinnan mukaisesti. Tätä komediaa kutsutaan edustukselliseksi demokratiaksi. Hah!

James Hirvisaari

PS:n kannatus oli hetken notkahtamaisillaan, mutta romahdusta ei nyt tapahdu, koska Jussi Halla-aho teki miehekkään tempun pelaamalla tilanteen valtiomiesmäisesti puolueen pussiin maahanmuuttokriittisten joukkojen hajaantumisen estämiseksi. Varmaankin jo seuraava mittaus sen osoittaa.

Haamu (nimimerkki)

Todellakin virhemarginaalin puitteissa mennään vahvasti, joten aikamoista nollainformaatiota.

Rivien välistä olen lukevinani RKP:n puoltamista. Osunko oikeaan? :D

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Haamulle

Et osunut oikeaan, mutta RKP:n kannatuksen nousu on luonnollista kun sen edustamakseen katsomaa väestönosaa vastaan hyökätään. RKP saa nousustaan kiittää lähinnä persuja.

Hirvisaarelle

Saa nyt nähdä, mutta epäilen, että tuo maahanmuuttokriittisyys vie myös ääniä. Luulen, että persujen ehdokkaat pitävät sordiinoa päällä koko hommasta. Äänet kyllä kelpaavat, mutta asian kansaa voi olla vähän niin ja näin.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Rivien välistä olen lukevinani RKP:n puoltamista. Osunko oikeaan? "

4,2% on pitkän aikavälin keskiarvo, joten ei voi sanoa rkp:n kannatuksen nousseen. Tuolla kannatuksella puolue ei mene Brysselliin. Vaaliliitossa tilanne olisi ollut toinen, mutta ei löytynyt liittolaisia. Kukaan ei halunnut luovuttaa vapaaehtoisesti yhtä paikkaa rkp:lle. Paikkoja on vähän jaossa ja näkyvyys puolueelle on kuitenkin suuri. Joko olet MEP puolue = uskottava tai sitten olet jotain muuta.

Kannatusta täytyy tarkastella useiden kuukausien aikaperpektiivillä ja tehdä vasta niistä johtopäätökset.

Jos perussuomalaisten kannatusta vertaa puolen vuoden takaiseen voidaan todeta, että kannatus on noussut lähes koko ajan ja on huononakin kuukautena vähintään 8 %. Nythän PS, vasemmistoliitto ja vihreät ovat lähes samalla viivalla, joten onhan tässä viimeisten vuosien aikana tapahtunut paljon. PS tappeli takavuosina SKP:n yms. puolueiden kanssa promillesarjassa, joten nyt puhutaan jo keskisarjan paikasta ja viestikin aletaan ottamaan vakavammin.

Jotkut ottavat niin vakavasti, että näkevät jatkuvasti tarvetta nälviä ja väheksyä perussuomalaisia. Kyseessä vain on huoli omasta kannatuksesta ja siitä, että ei haluta kenekään muistuttavan kansaa politiikan raadollisuudesta.

Suurista voidaan tehdä johtopäätökset, että Kokoomus sitkeästi säilyy piikkipaikalla ja kannatus ei laske alle 23%, demarit eivät edes kunnolla hätyytä kokoomusta eivätkä pääse yli 22% millään ja keskustan syöksykierre ei näytä oikeamisen merkkejä. Nyt lukema on jo niin ruma, että kohta puolueen on pakko tehdä jotain radikaalia.

Kokoomus ei saanut syöksykierrettä oikenemaan Itälän aikana, joten pj vaihtui.

Silloin perusporvari sai pelätä puolueen puolesta miten syvälle voidaan vajota.

Muistutan myös, että Kokoomus nousi 17% gallupsuosiosta muutamassa vuodessa suurimmaksi puolueeksi, joten suuretkin kannatussiirtymät ovat mahdollisia.

Löytyypä tuosta mielenkiintoinen korrelaatio tai sanottaisko epäkorrelaatio. Nythän sekä PS:n että Keskustan kannatus laskivat, joten voidaanko tehdä johtopäätös Keskustan kannattajien siirtymisestä Kokoomuksen äänestäjiksi?

Tällä aineistolla (3000 äänestäjää) ei voida tehdä suuria johtopäätöksiä, kunhan spekuloin ajatuksilla.

Itse vaalitulokseen en osaa sanoa miten tämä näkyy. Nyt tullaan näkemään varmasti pahuksenmoinen mediasirkus vaalien ympärillä kun kaikki pyrkivät aktivoimaan omat kannattajansa.

MARKUS RÄSÄNEN (nimimerkki)

”Räsäsen seinälehden” www.markusreed.julkaisee.fi ”stalinisti” ja siten työväenluokan järkähtämätön asianajaja, päätoimittaja Markus Räsänen kommentoi.

Kyllä ihmiset jo ymmärtävät, että on perusvika, joka täytyy laittaa perusremonttiin, kun vaikka kuinka äänesti porvareita, niin se ei silti kyennyt pelastamaan heitä ahdingolta.
Luonnolliseti vain suunnitelmatalous voi olla enää vaihtoehtona.
Eurovaalit eivät näitä asioita ratkaise, eivätkä ole edes merkki siitä, mitä ihmiset ajattelevat.
Sieltä tulee kokoomukselle vielä kylmä suihku niskaan, kun puoluetta äänestävät vain enää ne oikeat porvarit, joita on vähän.
Huiputetut ymmärtävät siinä vaiheessa jo, missä heidän oikeat joukkonsa ovat.

MarkkuM (nimimerkki)

"Mitä ruotsalaisiin tulee, niin ehkäpä he kokevat kielensä aseman uhatuksi. Enkä yhtään ihmettele, kun näitä blogeja lueskelen. Ehkäpä svenssonien haukkuminen on korviketoimintaa maahanmuuttajiin kohdistuville rasistisille tölväisyille."

Voisitko täsmentää miksi ruotsinkieliset kokevat kielensä uhatuksi sekä miten svenssoneita on haukuttu, minä kun en ole moista huomannut?

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Jos nyt tänään aloittaisit Veltosta ja hänen taistelustaan "ruotsalaistamista" vastaan.

Mikael (nimimerkki)

Huoh! Lars-Erik Wilskmania kismittää ajatus, että Suomi seuraa muiden Pohjoismaiden varsinkin Tanskan sekä Norjan tietä äänestämällä maahanmuuttokriittistä puoluetta. Norjan vaalien lähestyessä maahanmuuttokriittinen edistyspuolue on siellä 28 %:ssa ja muodostanee porvarihallituksen syksyn vaalien jälkeen sekä ajanee uuden tiukan maahanmuuttolain. Tanskassa kansanpuolue keikkuu 15%:ssa ja on jo v. 2002 sanellut Tanskan hallituksen tiukan maahanmuuttopolitiikan. Sama on tulossa Suomeen. Vielä huomautuksena tässä on PS:n kannatusrivi tämän vuoden puolella 8,3 8,1 7,8 8,9 9,2 8,2 .Elikkä ihan tasaista kannatuskehitystä kuitenkin haarukan ollessa koko ajan 7.8-9.2 välillä. Mikään lasku ei ole alkamassa. Tässä on juuri 8-9 prosentin välillä heilahtelua kuukaudesta toiseen.

Suosittelen Lars-Erikille muuttoa paratiisiinsa Ruotsiin, jossa on maahanmuuttajataustaisia 20 % väestöstä ja suurten ruotsalaisten kaupunkien lähiöt ovat tulessa integroitumishaluttomien muslimimaahanmuuttajien takia. Miksi te suomenruotsalaiset haluatte maahanmuuttotulvan pahimpana äänitorvena tälle ollessa RKP? Vastaus: halu heikentää suomenkielisten valta-asemaa, jonka jälkeen voitte maahanmuuttajien kanssa kiristää yhdessä kieli- ja sosiaalietuisuuksia. Toinen syy suomenruotsalaisten ksenofiliaan on Ruotsin valtion harrastaman sairaan monikulturismin sekä massamaahanmuuton palvonta. Suomenruotsalaiset ovat aina apinoineet ääriliberaalisesta Ruotsista poliittiset aatteensa. Suomi ei ole Ruotsi eikä seuraa sen tietä. Kaikki Länsi-Euroopan maat paitsi ääriliberaali Ruotsi on hylännyt monikulturismin ja myös rajoittaneet maahanmuuttoa. Näin myös Suomen on tehtävä!

MarkkuM (nimimerkki)

"Jos nyt tänään aloittaisit Veltosta ja hänen taistelustaan ”ruotsalaistamista” vastaan."

Luin velton blokin ja monet hänen aiemmistaankin, enkä ole huomannut hänen hyökänneen mitään vastaan vaan puolustavan suomalaisuutta ja suomalaisia, kuten tekee myös PS, mutta ehkä tämä voidaan ankkalammikosta käsin nähdä hyökkäyksenä.

keijo (nimimerkki)

Mistä on lähtenyt se huhu liikkeelle, että ruotsinkieliset olisivat jotenkin suvaitsevaisempia mamuja kohtaan kuin muu kansa? Suomenruotsalaisten kanssa töitä tehneenä ja ruotsinkielisillä debattisivuilla vierailtuani, en ole kyllä huomannut sellaista. Paremminkin päinvastoin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Perussuomalaisten kannatus on vielä kelpo luokkaa.

Kuka olisi uskonut vuosi sitten, että yli 8%:n lukemissa ollaan ja Vasurit takana.

En minä ainakaan.

Trapetsi (nimimerkki)

Perussuomalaiset missasivat tuhannen taalan paikan tässä Halla-aho jutussa. Mutta sehän on puolueen asia.

Jos Halla-aho olisi ollut ehdokkaana vaikka Soinin rinnalla, niin kolme edustajaa olisi mennyt heiltä europarlamenttiin, näin uskon.

En ole persu, enkä minkään puolueen jäsen. Noin sivullisena vain tunnen ja tiedän, että ihmiset kaipasivat uusia vaihtoehtoja.

P. Sittnikow (nimimerkki)

6. Lars- Erik.

Miten tulisi suhtautua nyt niihin äänestäjiin, jotka toteavat seuraavan.( PSstä)JH-A allekirjoitti rasismin vastaisen vetoomuksen.
PS.Irtisanoutui JH,n rasismikeskustelusta toteamalla, ei JH-A,ta Eu-listoillemme.

Eli Ps tulee saamaan runsaasti uusia tuoreita ystäviä rintamaansa, usko tai älä.
Lisäksi on muistettava mitä media julkisti PS,stä noin viikko sitten!!

Usko omaan ja aktiviteetti auttavat myös PSuomalaisia!
PS.=Pentti Sittnikow

P. Sittnikow (nimimerkki)

Markus (13)

Sä olet kyllä sellainen sissi puolueellesi, että mitalin saisivat myötää.
Se ollaanko me samaa mieltä asioista, onkin jo toinen jupina. Tuollaisia
sissejä tarvitsee joka puolue.

Vappuna voit oikeutetusti olla jonon ensimmäinen, se minkä päätät itse.

Hyvää vappua niin sinulle kuin läheisillesikin!

Toisinajattelija Pentti Sittnikow (PS)

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Keijolle

En minäkään usko, että ruotsinkielisten asenteet maahanmuuttajiin poikkeaisivat suuresti muusta kansasta.

Käyttäjän ailaniinimaa kuva
Aila Niinimaa-Keppo

Tämän eurovaalikampanjan rumimpia näytelmiä on ollut perussuomalaisiin, erityisesti maisteri Timo Soiniin, kohdistuva parjaus. Asialla ovat olleet ennen jokseenkin tervejärkisenä tunnetut poliitikot, mutta pelko teettää monenlaista. Ja nyt myös Sinä alat laverrella persujen suosion taittumisesta.

Höpöhöpö, puhut naurettavia. Jos RKP menettäisi olemattomasta kannatuksestaaan prosentin, silloin voitaisiin kauhistella, mutta perussuomalaisten "alamäki" on selvä virhemarginaaliin kuuluva näennäismuutos.

Sovitaanko, että keskityt jatkossa omaan puolueeseesi. Esimerkiksi kellokkaanne Astrid Thors tarvitsee apua, niin tyhjänpäiväisiä ja suorastaan harhaanjohtavia hänen mamulausuntonsa ovat olleet. Ministerin suusta kuultuna tuollaiset kannanotot aiheuttaisivat sivistysmaassa vähintäänkin luopumisen valtioneuvoston jäsenyydestä. Miksikähän ei meillä?

Toivon hartaasti, että RKP:n pakkopullaministerikäytäntö vihdoinkin loppuisi ja puolue saisi etuja vain kannatuksensa puitteissa.

Persusuomalainen (nimimerkki)

Vihdoinkin RKP putoaa hallituksesta oltuaan siellä vuodesta 1978 "avustusrahojen turvin". Voe, voe sitä onnen päivään! Ihan sama mitä muut saavat kunhan RKP putoaa, ja pikkuhiljaa kuihtuu pois puoluekartalta. Ylen ohjelmassa, yleisöäänestyksessä 82 % oli sitä mieltä että rva Thors on epäonnistunut maahanmuuttopolitiikassa.

Ps. Nuuska on huonoa!

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

Ja RKP:n ylämäki alkoi? : )

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

No, näköjään RKP on löytänyt itselleen taisteluparin. Se on vaaleissa vain hyvä asia. Molemmat osapuolet ruokkivat kiihkeimpiään.

jami (nimimerkki)

Perussuomalaiset on oppositiopuolue. Rkp on hallituspuolue. Plokin pitäjä on hallituksen kannattaja siis.

MARKUS RÄSÄNEN (nimimerkki)

”Räsäsen seinälehden” www.markusreed.julkaisee.fi ”stalinisti” ja siten työväenluokan järkähtämätön asianajaja, päätoimittaja Markus Räsänen kommentoi.

Nyt L-E, PUNALIPUT LIEHUMAAN!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset