Ihan oikeesti Mielipiteitä politiikan katsomosta käsin.

Paluu tuttuun ja turvalliseen

Huikentelevainen rakkauspuolue näyttää palaavan tuttuun ja turvalliseen jätskin jakeluun, semmoiseen mummojen ja paappojen kesätehtävään, joka SDP:lle sopiikin.

Puoluesihteeriksi Sdp:n puoluekokouksessa valitaan tänään Eero Heinäluoman SAK:n nuorisosihteerin paikan aikoinaan perinyt Reijo Paananen. Mikael  Jungnerin   jälkeen tällainen valinta vaikuttaa nostalgian voitolta, mutta se voi olla myös osoitus jalat maassa olevasta realismista. Virkaikä työväenliikkeen riveissä  ja oikea tausta on Sdp:ssä tärkeää.

Kun Paananen johonkin merkittävään yhteiskunnalliseen tehtävään puoluesihteeriksi löytyy uudempi painos  Sak:n nuorisosihteerejä, nyt varapuheenjohtajaksi pyrkivä Antti Lindtman.

Ulkopuolisena tarkkailija voisin sanoa, että jos Sdp haluaa värikkyyttä ja jännittävyyttä toimintaansa niin varapuheenjohtaja kisaan mukaan lähtenyt ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne sitä taatusti tarjoaisi.

Sdp:ssä ollaan nyt toiveikkaita oman profiilin terävöitymisestä hallitusyhteistyössä. Tämä varmasti sopii Kokoomuksellekin perussuomalaisten kannatuksen kaventamiseksi jo kunnallisvaaleissa ja jossain määrin myöhemminkin, ainakin niin kauan kuin hallitusohjelmassa pysytään.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Retoriikan kukkanen Urpilaiselta oli eilen:

"ei kuntien pakkoliitoksille, kyllä kuntauudistukselle"

Tässä Urpilainen sysää (demarit tehneet sitä piilotetusti kokoajan) taktisesti vastuun koko kuntauudistuksesta kokoomukselle.

P.s. Jos yksittäisen kunnan valtuusto päättää äänestyksellä kuntaliitoksesta,
onko se pakkoliitos vähemmistön mielestä.

En ota tässä kantaa puolesta tai vastaan pakkoliitoksista, se tässä heti luetun ymmärtämisessä puutteita omaaville todettakoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset